Friday, June 1, 2012

Aνησυχία για τυχόν κοινά προβλήματα στα συστήματα οξυγόνου των F-35 με τα F-22

 Ανησυχία υπάρχει μετά τα προβλήματα που παρουσίασε το μαχητικό αεροσκάφος F-22, στο σύστημα παροχής οξυγόνου, ως προς το αεροσκάφος κρούσης F-35. Αιτία αυτών των ανησυχιών ήταν η δήλωση εκ μέρους της Lockheed Martin ότι το F-35 και το F-22 έχουν κοινούς προμηθευτές συστημάτων οξυγόνου, αλλά διαφορετικά συστήματα σε κάθε τύπο.

Προφανώς η απάντηση δεν ήταν αρκετή κι έτσι το Project On Government Oversight (POGO – ανεξάρτητη, μη κρατική οργάνωση) απευθύνθηκε στον Γουίνσλου Γουίλερ, διευθυντής του προγράμματος Στρατιωτικής Αναδιοργάνωσης του POGO, και στον Πιέρ Σπρέι, μέλος της ομάδας σχεδίασης του F-16 και του Α-10.

Ο Πιέρ Σπρέι δήλωσε στο POGO πως, δεδομένου ότι οι επικαλύψεις σε όλα τα προηγούμενα αεροσκάφη stealth, ήταν πολύ τοξικές για τους εργαζομένους, τους πιλότους και τους μηχανικούς, είναι ακατανόητο το γεγονός ότι η Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων του Κογκρέσου, δε ζήτησε εντατικό τοξικολογικό έλεγχο των επιστρώσεων του F-35.

Μια τέτοια μελέτη θα έπρεπε να είναι μη απόρρητη και να παρουσιάζει όλα τα στοιχεία σε βραχυχρόνιο και μακροχρόνιο ορίζοντα.

Ο Γουίνσλοου Γουίλερ από την πλευρά του ανέφερε πως οι δηλώσεις της εταιρείας δεν είναι αρκετές. Το σύστημα οξυγόνου πρέπει να ελέγχεται αυστηρά και στο F-35. Κι επειδή αυτό δεν είναι κάτι που η Αεροπορία θα το έκανε από μόνη της, θα πρέπει να υπάρξει η απαίτηση από τον Γενικό Επιθεωρητή ή από το GAO (General Accountability Office).

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

Post a Comment