Tuesday, May 15, 2012

H Ρωσία υπογράφει συμβόλαιο για την αγορά MiG-29K ναυτικής συνεργασίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υπογράφει συμβόλαιο με την κατασκευάστρια εταιρία MiG για την απόκτηση 20 MiG-29K και 4 MiG-29KUB.

"Ο Υπουργός Άμυνας Anatoly Serdyukov και ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας Sergei Korotkov, έχουν υπογράψει τη σύμβαση για την παράδοση των MiG-29K και των MiG-29KUB" ανέφερε σε δήλωση της η εταιρία MIG.

Τα αεροσκάφη θα παραδωθούν την περίοδο 2013-2015. Θα πραγματοποιεί αποστολές από το γνωστό αεροπλανοφόρο Ναύαρχος Kuznetsov το οποίο είναι ενταγμένο στην δύναμη τους Βόρειου Στόλου που έχει βάση την πόλη Murmansk. Το κόστος της συμφωνίας δεν έχει αποκαλυφθεί από καμία από τις δύο πλευρές.

"Η υπογραφή αυτής της σύμβασης για την παράδοση των μαχητών είναι ένα πραγματικό βήμα για την εκπλήρωση του προγράμματος μας που αφορά τον επανεξοπλισμό των δυνάμεων μας. To πολεμικό μας ναυτικό θα εξοπλισθεί με ένα από τα πιο σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη του κόσμου.", δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός άμυνας Anatoly Serdyukov.

Το MiG-29K είναι μία παραλλαγή του αρχικού μοντέλου MiG-29, αεροσκάφους χερσαίων επιχειρήσεων και έχει αναδιπλούμενες πτέρυγες, ένα αλεξικέραυνο γάντζο κι ενισχυμένη αεροδυναμική για αποστολές πολλαπλού ρόλου. Μπορεί να εξοπλισθεί με μια μεγάλη ποικιλία πυραύλων αέρος-αέρος αλλά και αέρος-εδάφους. Μέχρι στιγμής, οι Ρώσοι έχουν εξάγει το αεροσκάφους μόνο στην Ινδία.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι το αεροπλανοφόρο Ναύαρχος Kuznetsov πραγματοποιεί σήμερα αποστολές με αεροσκάφοι Sukhoi Su-33 μόνο.
 

No comments:

Post a Comment