Friday, March 30, 2012

Τεράστιο πρόγραμμα αναβάθμισης για τα Β-2 (Φωτογραφίες)

H εξέλιξη των απειλών που θα έχει να αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια, όπως τα ρωσικά μαχητικά T-50, Su-35 τα Α/Α βλήματα S-400 και S-500 το κινεζικό μαχητικό J-20 και νέα βλήματα αέρος-αέρος αναγκάζουν την USAF να προχωρήσει σε ένα τεράστιο πρόγραμμα αναβάθμισης των δυνατοτήτων του πλέον προηγμένου στρατηγικού stealth βομβαρδιστικού που γνώρισε ο πλανήτης και ήδη κλείνει 20 χρόνια σε υπηρεσία, του Β-2.
Το πρόγραμμα θα είναι διάρκειας δέκα ετών, θα κοστίσει 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου (70 εκατ. ευρώ ανά αεροσκάφος!) και θα επικεντρωθεί στην αναβάθμιση των αμυντικών του δυνατοτήτων. Στις εργασίες θα περιλαμβάνεται η αντικατάσταση των αναλογικών οργάνων με ψηφιακά, αναβάθμιση των κεραιών και ενίσχυση των συστημάτων τηλεπικοινωνιών και προβολής και απεικόνισης δεδομένων.
Τα 20 βομβαρδιστικά Β-2 που διαθέτει η Αμερικανική Αεροπορία θα μπορέσουν να παραμείνουν σε υπηρεσία μέχρι το 2058 περίπου, έχοντας ήδη υποστεί κάποιες μικρότερες αναβαθμίσεις ώστε να ακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις τεχνολογικές προόδους.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Φωτογραφίες του αεροσκάφους...






No comments:

Post a Comment