Saturday, January 7, 2012

IRIAF Vs USAF - Περιμένοντας την σύγκρουση


Τα τελευταία χρόνια, το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν έχει γίνει ο πρωταγωνιστής της Μέσης Ανατολής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έρθουν στο φως τόσο οι στρατιωτικές δυνατότητες του Ιράν και κυρίως ο κλάδος της Αεροπορίας.

Η πιθανολογούμενη δυνατότητα του Ιράν για πυρηνική κρούση σε λίγα χρόνια έχει προκαλέσει το διεθνές ενδιαφέρον της κοινής γνώμης όσο και την ανησυχία, κυρίως του Ισραήλ. Οι δηλώσεις περί αφανισμού του κράτους του Ισραήλ από τον πρόεδρο του Ιράν, ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά της ισραηλινής πολεμικής μηχανής και κυρίως την πολεμική τους Αεροπορία (IΑF).

Η ΙΑF άρχισε να εκπαιδεύεται συνεχώς σε πολύ ρεαλιστικά σενάρια για κρούση σε μεγάλες αποστάσεις με πακέτα (COMAO) που περιλαμβάνουν μεγάλους αριθμούς μαχητικών και αεροσκαφών υποστήριξης. Οι συγκεκριμένες ασκήσεις έχουν ως σκοπό να προσομοιώσουν ένα ενδεχόμενο κτύπημα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των ισραηλινών Αρχών. Στον αντίποδα, η ιρανική Αεροπορία (IRIAF), η οποία θα κληθεί να παίξει τον πρώτο ρόλο σε ένα τέτοιο σενάριο, προσπαθεί να προετοιμάσει το προσωπικό της και τα αεροσκάφη της για παν ενδεχόμενο.

Ένα πιθανό σενάριο

Ώρα 2:30 π.μ. Δεκάδες ισραηλινά μαχητικά περνούν τα σύνορα Ιράκ-Ιράν μέσα στο απολυτό σκοτάδι και σε υψόμετρο μόνο 150 ποδών. Με τα υπερσύγχρονα ισραηλινά μαχητικά F-15I Ra’am φορτωμένα με μια βόμβα GBU-28 (σχεδιασμένη για προσβολή υπόγειων εγκαταστάσεων) στον κεντρικό πυλώνα τους και το σύστημα LANTIRN που του επιτρέπει να βλέπουν μέσα στο σκοτάδι, φορώντας επίσης και τις CFT (Conformal-Fuel-Tank, σύμμορφες δεξαμενές για αύξηση της εμβελείας του αεροσκάφους) και συνοδευμένα από F-15 C/D οπλισμένα με πύραυλους ΑΙΜ- 120C AMRAAM και Python 4 κατευθύνονται προς τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Λίγα μίλια πιο μπροστά από τους ισραηλινούς αετούς τα F-16I Sufa της ΙΑF, εξοπλισμένα και αυτά με με τις CFT, φέρουν στους πυλώνες ανάρτησης οπλισμού πυραύλους αντι-ραντάρ HARM, κατευθυνόμενες βόμβες JDAM, Spice 1000/2000 και LGB, όπως οι GBU- 24A/B κατευθύνονται στα σημαντικότερα ιρανικά αεροδρόμια, ενώ αμερικανικά KC-10 πετάνε πάνω από τον εναέριο χώρο του Ιράκ έτοιμα να ανεφοδιάσουν με καύσιμα τα ισραηλινά αεροσκάφη που θα το χρειαστούν για το ταξίδι του γυρισμού. Οι οθόνες των ιρανικών ραντάρ γεμίζουν από εκατοντάδες στίγματα ψευδοτίτλων ή τυφλώνονται από τις ηλεκτρονικές παρεμβολές των ισραηλινών.

Τα ιρανικά αεροδρόμια παίρνουν φωτιά… δεκάδες F-14A, MIG-29, F-4E , F-5 και MIRAGE F1 απογειώνονται εντός 5 λεπτών για να αντιμετωπίσουν τον εχθρό, ενώ οι πρώτες εκρήξεις στις εγκαταστάσεις του BUSHER από τους TOMAHAWK ενός υποβρυχίου DOLPHIN, προδίδουν την παρουσία του ισραηλινού Ναυτικού στον Περσικό Κόλπο… Κάπου εδώ σταματάει και η συνέχεια ενός φανταστικού σεναρίου με απρόβλεπτη συνέχεια και συνέπειες για τη Μέση Ανατολή αλλά και για όλο τον κόσμο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

Post a Comment